Terugblik op het zomerconcert

Na twee jaar van Covid 19 (Corona) en de bijbehorende restricties, af en toe thuis zingen en oefenen van de prachtige liederen – met in december een online kerkdienst in de ontmoetingskerk in Maartensdijk – kwam er op 18 juni eindelijk weer een echt concert. En wel in de Inham te Hoogland (de kerk waar ik, Wilma, als baby ben gedoopt). ‘s Middags werd daar al druk gerepeteerd en opgebouwd onder tropische temperaturen van rond de 30 graden. Ook was er gezorgd voor de inwendige mens, zoals eten en drinken voor het koor en de band.

Sing, Believe & Praise His Name! Zingen, geloven en Zijn naam prijzen, dat doen we allemaal in het koor, we dragen dit uit doormiddel van mooie liederen, ons geloof en de liefde voor God.

Om 19.30 uur stroomden de eerste mensen druppelsgewijs binnen, in de gemoedelijke kerk ‘de Inham’. Klokslag 20.00 uur begon het concert o.l.v. onze dirigente Jolanda Brus. Er werd eerst een welkomstgroet en praatje gehouden om onze bezoekers op de hoogte te brengen van wat ze deze avond konden verwachten. De presentatie van het concert werd verzorgd door Nelleke en Heleen, die afwisselend bij de liederen een persoonlijke toelichting gaven. Het concert begon met het feestelijke samenzang-lied: ‘Heer U bent Welkom’. Gevolgd door een drietal koornummers, waaronder het lied ‘Psalm 13 – How Long O Lord’ met een solo door Netty. Vrijwel meteen na de eerste nummers kreeg het publiek ondanks de warmte, kippenvel.

Andere nummers die wij hebben uitgevoerd zijn:
‘Hosanna’
en het prachtige lied ‘My Life Is In You’re Hands’
Psalm 34 – Taste and see’
‘Halleluja to the King’
‘Total Praise’
‘Chainbreaker’
En ‘I Believe In The Name Of Jesus’

Jolanda Brus zong het gevoelige lied ‘Ken je mij?’ van Trijntje Oosterhuis geschreven door haar vader Hubert G. Oosterhuis. Ook zong zij een eigen versie van het lied ‘Amazing Grace’ begeleid op de piano door Sjaak.

Samen met onze bezoekers zongen wij de liederen:
‘God van Licht’
‘Toon mijn liefde’
En ‘Jezus Overwinnaar’

Als afsluiter brachten wij het theatrale lied ‘Arise My Love’
Het concert had een hoog applaus gehalte, iedereen was onder de indruk van het prachtige vierstemmige koor en concert. Die omlijst werden door de band, bestaand uit Cornel op percussie, Gerrit op gitaar, Simon op basgitaar en Sjaak op de piano.

Bedankt aan alle bezoekers van het concert die deze avond met ons hebben meebeleefd. En natuurlijk dank aan iedereen die meegedacht en meegeholpen hebben met de voorbereidingen. En ook met het afbouwen en opruimen na het concert. Hartelijk dank!
Wij kijken terug op een zeer geslaagd concert en avond!