Nieuws

 • Praisedienst PKN De Achthoek

  Op zondagavond 9 juni werkt Testify! mee aan een praisedienst bij PKN De Achthoek in Scherpenzeel. Het is een dienst voor jong en oud. De praisedienst begint om 18:30 uur. Samen gaan we mooie en herkenbare liederen zingen, en is er ook ruimte om te luisteren naar de woorden van de voorganger of spreker. Het thema voor deze dienst is ‘Nu even niet’.

  Iedereen is van harte welkom!

  Kijk voor meer informatie op de website van PKN De Achthoek

  Read more
 • Vrouwenavond De Hoop in Amersfoort

  Gospelkoor Testify! werkt op donderdagavond 29 februari mee aan een vrouwenavond van De Hoop.
  Kom ook naar deze bemoedigende en gezellige avond. Spreker Eline Hoogenboom neemt je mee in het thema: Maria, hoop aan Jezus’ voeten.

  Locatie: De Kandelaar.
  Inloop vanaf 19:00 uur.
  Het progamma start om 20:00 uur.

  Wil je meer informatie of je aanmelden voor deze avond kijk dan op de website van Vrouwen van Hoop.

  Read more
 • Kerstlichtjestocht park Schothorst

  Gospelkoor Testify! werkt mee aan de sfeervolle kerstlichtjestocht in Park Schothorst, op zaterdag 23 december 2023. Wandel langs de vele lichtjes en taferelen uit het kerstverhaal. Volg de route naar de stal en geniet van onze muzikale bijdrage.

  Kom je het kerstverhaal met ons meebeleven?

  Vanaf 16.30 uur ben je welkom, aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort. De toegang is gratis. Zie de agenda.

  De kerstlichtjestocht vindt elk jaar vlak voor kerst plaats, en wordt georganiseerd door leden van vier kerkgemeenschappen binnen Amersfoort.

  Read more
 • Jubileumfeest!

  Dit jaar bestaat gospelkoor Testify! vijfentwintig jaar. We willen hier een echt feest van maken, daarom is het thema voor deze avond ‘Jubileumfeest’. Wij nodigen je van harte uit om het samen met ons te komen vieren op zaterdag 28 oktober.

  Read more
 • Kom en beleef het kerstverhaal met Testify!

  Gospelkoor Testify! werkt mee aan de sfeervolle kerstlichtjestocht in de wijk Vathorst in Amersfoort. Op vrijdag 23 december 2022 komt het kerstverhaal weer tot leven. Je kunt de tocht lopen tussen 17.00 en 21.00 uur. Wij gaan zingen tussen 20.00 en 21.00 uur. Wandel langs de vele lichtjes en taferelen uit het kerstverhaal en geniet van onze muzikale bijdrage.

  Kom je het kerstverhaal met ons meebeleven?

  Read more
 • In het licht

  We zijn al een aantal maanden met veel enthousiasme aan het oefenen op een aantal prachtige kerstnummers. Waaronder In het licht van Sela.

  Voor de kerstdagen gaan we meewerken met 3 kerstvieringen.

  Read more
 • In Jezus’ handen

  bron: Gereformeerde Kerk Lunteren

  Op zondagavond 25 september mogen we als koor zingen in een jeugddienst in de gereformeerde kerk PKN te Lunteren. Bij aankomst valt me het grote glas-in-lood-raam voorin de kerkzaal op. Het namiddaglicht dat er doorheen valt, laat Jezus zien, met een lam op zijn schouders.

  Ondanks dat er geen licht meer doorheen schijnt, blijft het glas-in-lood-raam mijn aandacht trekken tijdens de dienst. Ik denk aan een vers uit Jesaja:

  Als een herder weidt Hij Zijn kudde, Hij draagt de lammeren in Zijn armen, Hij koestert ze en zorgzaam leidt Hij Zijn schapen.

  Jesaja 40:11

  Read more
 • Nieuwe repetitieruimte

  Let op! Vanaf 22 september hebben we een nieuwe locatie voor onze wekelijkse repetities.

  Dit is basisschool De Regenboog, Reinaartpad 1, Amersfoort. Dus niet meer in de Kandelaar. De dag blijft donderdag en ook blijven we starten om 20:00. Als je iets eerder aanwezig bent helpt dat om op tijd te beginnen.

  Read more
 • Terugblik op het zomerconcert

  Na twee jaar van Covid 19 (Corona) en de bijbehorende restricties, af en toe thuis zingen en oefenen van de prachtige liederen – met in december een online kerkdienst in de ontmoetingskerk in Maartensdijk – kwam er op 18 juni eindelijk weer een echt concert. En wel in de Inham te Hoogland (de kerk waar ik, Wilma, als baby ben gedoopt). ‘s Middags werd daar al druk gerepeteerd en opgebouwd onder tropische temperaturen van rond de 30 graden. Ook was er gezorgd voor de inwendige mens, zoals eten en drinken voor het koor en de band.

  Sing, Believe & Praise His Name! Zingen, geloven en Zijn naam prijzen, dat doen we allemaal in het koor, we dragen dit uit doormiddel van mooie liederen, ons geloof en de liefde voor God.

  Om 19.30 uur stroomden de eerste mensen druppelsgewijs binnen, in de

  Read more
 • Concert: Testify: Sing, believe and praise His name!

  Gospelkoor Testify geeft op zaterdag 18 juni een feestelijk concert in De Inham, Hamseweg 40 in Hoogland. De zaal is om 19.30 uur open en het concert duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Het koor zingt in totaal tien songs uit hun gospel-repertoire en er is ook samenzang. Thema van de avond: “Testify: Sing, believe and praise His name!” Na het concert is er gelegenheid om na te praten en samen iets te drinken.

  Het gospelkoor bestaat sinds 1998 en telt ongeveer 30 leden, afkomstig uit Amersfoort en wijde omgeving. Jolanda Brus is sinds 2010 de enthousiaste, creatieve en deskundige dirigente van Testify. Daarnaast is ze ook zanglerares. Het vierstemmige koor wordt begeleid door een speciale

  Read more
 • Kerstnachtdienst met Testify!

  We mochten dit jaar meewerken aan de online kerstnachtdienst van de Ontmoetingskerk in Maartensdijk. Het was mooi om met een kleine groep van ons koor in Maartensdijk te kunnen zingen.

  Read more
 • Testify! zingt ‘Glorious Day’

  Speciaal voor Pasen hebben we het prachtige lied ‘Glorious Day’ ingezongen.

  Read more
 • Testify! zingt ‘Sing we now of Christmas’ ?

  Wij van Gospelkoor Testify! kunnen al geruime tijd door Corona niet bij elkaar komen. Ook onze jaarlijkse bijdragen aan verschillende kerstvieringen, waaronder de lichtjestocht in Park Schothorst en een optreden op kerstavond, konden niet doorgaan.

  Als alternatief hebben wij een corona-proof opname gemaakt waarmee we toch iets van de kerstboodschap kunnen uitdragen.

  Read more
 • Start van het seizoen

  Op woensdag 4 september zijn we begonnen met de eerste repetitie van het nieuwe seizoen met Testify! Na een zonnige vakantieperiode konden we meteen hard aan de slag voor de twee diensten waaraan we mochten meewerken.

  Op zondag 15 september werkten we mee aan een openluchtdienst op de startzondag in Leusden. Een bijzondere dienst waarin we Zijn naam hebben mogen groot maken. Op donderdag 19 september zongen we bij de trouwdienst van een van onze koorleden in de Westerkerk in Bunschoten. Beide optredens waren een feestje! Een goede start van het nieuwe seizoen.

  Read more

 • Optreden Testify! op evenemententerrein in Hoogland

  Gospelkoor Testify! treedt op zondag 30 juni op in de tent van het project ‘Blij met de bijbel!’ in Hoogland.

  De organisatie was enthousiast over het optreden van 2018, gezien hun aankondiging van gospelkoor Testify:

  “Na een geweldig optreden in de tent vorig jaar, nu in de herhaling. Kom om mee te zingen en swingen met dit spetterende gospelkoor!”

  Kom naar de tent op het evenemententerrein en maak het mee!

  Datum en tijd: Zondag 30 juni 16.30-19.00 uur,                                                                                                                                                    

  Read more

 • Beleef het kerstverhaal mee met Testify!

  Gospelkoor Testify! werkt mee aan de sfeervolle kerstlichtjestocht in Park Schothorst, op zaterdag 22 december 2018. Wandel langs de vele lichtjes en taferelen uit het kerstverhaal. Volg de route naar de stal en geniet van onze muzikale bijdrage.

  Kom je het kerstverhaal met ons meebeleven?

  Vanaf 16.30 uur ben je welkom, aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort. De toegang is gratis. Zie deRead more

 • Terugblik Jubileumconcert

  Afgelopen zaterdag 9 juni was het zover – het was tijd voor ons 20-jarig jubileumconcert, waar we de afgelopen maanden naartoe hebben gewerkt. Het was een geweldige avond, waar we heel dankbaar op terugkijken!

  Het concert kende een paar oude bekende nummers voor publiek en koor, zoals Testify to love en I will rise. Daarnaast mochten we veel nieuwe liederen zingen, zoals het feestelijke Celebrate (het thema van het concert), Arise my love en Thanks be to our God. Mooie nieuwe nummers om te vertellen over onze bijzondere God en wat hij heeft gedaan en hoe we hem hiervoor willen eren en danken!
  Deze avond werden we begeleid door een vierkoppige band, met Sander Dercksen op de piano, Dick Oort op gitaar, Peter Bakker op basgitaar en Cornell van den Brink op cajon (en andere percussie). We hebben genoten van de band, hun muzikaliteit en dit maakte de avond

  Read more

 • Jubileumconcert: Celebrate


  Het jaar 2018 is een bijzonder jaar voor gospelkoor Testify! want het koor bestaat twintig jaar. Wij vieren dit graag samen met jou! Wij nodigen je hierbij dan ook van harte uit voor het jubileumconcert op zaterdag 9 juni, met het thema ‘Celebrate’.
  We danken en prijzen God voor zijn aanwezigheid, liefde en trouw in het verleden, heden en in de toekomst. Wij willen samen met jou feest vieren: Wij zijn door Jezus verbonden met God!

  Er is een afwisselend programma samengesteld voor deze avond. Gospelkoor Testify! brengt samen met de band vooral nieuwe liederen ten gehore (zowel Engels- als Nederlandstalig), en daarnaast ook enkele oude liederen. Ook kun je meezingen met enkele samenzangliederen.
  Daarnaast zal een deel van de avond bestaan uit een optreden van de zandprinses, Rosa van der

  Read more

 • Save the date: 9 juni

  Kijk hier voor meer informatie.

  Read more

 • Concert 4 november: Total Praise

  Op zaterdag 4 november aanstaande werkt gospelkoor Testify! mee aan een regioconcert dat door de KZCB wordt georganiseerd in de Boogkerk in Amersfoort. Samen met de koren BlesSing uit Amstelveen en Sjofar uit Amersfoort wordt de avond ingevuld: alle koren zingen eigen repertoire en zullen ook verschillende liederen samen zingen. Het thema van de avond is ‘Total Praise’!

  Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de koorleden en kosten 3 euro per stuk.
  De avond vindt plaats in de Boogkerk, Watersteeg 2 in Amersfoort en het concert begint om 19:30 uur.

  Graag tot ziens!

  Read more

 • We zijn weer begonnen!

  Afgelopen zaterdag zijn we als koor weer gestart met het nieuwe seizoen! Na een zomerstop van twee maanden, was het fijn om weer samen met elkaar te zingen! We hebben het seizoen afgetrapt met onder andere een leuke workshop van onze dirigent Jolanda voor het juiste ritmegevoel voor een nieuw lied dat we dit seizoen gaan oppakken. Zo hebben we een begin gemaakt met twee gave nieuwe liederen; deze hopen we ook te zingen op het regioconcert op 4 november aanstaande.

  Vanaf woensdag 6 september beginnen de reguliere repetities weer, we repeteren dan weer elke woensdag vanaf 20:00 uur in Het Middelpunt in Amersfoort. Wil je dit seizoen eens komen kijken en meezingen, dan ben je

  Read more

 • Mannen gezocht!

  Houd je van zingen en heb je altijd al eens in een koor willen zingen? Of twijfel je of dit iets voor je is of niet? Kom dan een keertje luisteren en meezingen bij een koorrepetitie van Gospelkoor Testify! Of je nu een ervaren zanger bent of nog weinig ervaring hebt met zingen, aarzel niet om een paar keer te komen meezingen op een repetitie om te zien of het je bevalt. Het is dus geen vereiste om zang- of koorervaring te hebben, maar we vragen onze leden wel om thuis te oefenen en aanwezig te zijn bij de repetities.

  Op het moment telt het koor meer dan 30 vrouwen en 5 mannen, we zijn daarom met name hard op zoek naar mannen om ons koor te versterken. Ben je bas of tenor, dan ben je van harte welkom om een keer te komen luisteren en meezingen! Ook alten en

  Read more

 • Bassist gezocht!

  Gospelkoor Testify! is hard op zoek naar een bassist die het koor tijdens optredens muzikaal kan ondersteunen en die ook regelmatig kan komen spelen tijdens de repetities op de woensdagavond.

  Kun jij goed basgitaar spelen, ben je muzikaal, hou je van gospelmuziek en koren, kom dan een keer vrijblijvend langs om te kijken of het wat voor je is!

  De band van Testify! bestaat momenteel uit een pianist, gitarist en percussionist.

  Kun je zelf geen basgitaar spelen, maar ken je wel iemand die dit misschien leuk vindt en dus interesse zou hebben, stuur dit berichtje dan even door!

  Read more

 • Foto’s kerst met Testify! en Switch!

  We kijken dankbaar terug op een mooi kerstconcert afgelopen zaterdag, waarin we samen met gospelkoor Switch! mochten zingen over het wonder van kerst. Geniet mee met een paar foto’s van deze avond!

  Read more

 • Testify! bedankt Meijerink Uitvaartzorg

  De laatste voorbereidingen van het kerstconcert van 10 december van gospelkoor Testify! en Switch! zijn in volle gang. Afgelopen week hebben de koren samen gerepeteerd in de kerk waar ook het concert plaatsvindt, de Nieuwe Kerk aan de Leusderweg in Amersfoort. En deze week worden de laatste puntjes op de i gezet om zaterdagavond samen een mooie avond te beleven!

  Het organiseren van een dergelijk concert kost natuurlijk meer dan alleen de voorbereiding van koren, muzikanten en dirigent. Een groot deel van de kosten van het concert kunnen worden gedekt door de toegangsprijs, maar dit dekt niet alles. Daarom zijn we erg blij dat we sponsors gevonden hebben die ons helpen het concert mogelijk maken.

  Dit kerstconcert wordt gesponsord door Meijerink Uitvaartzorg, we stellen deze onderneming hier graag aan u voor.

  advertentie-jan-2016-zonder-snijtekens

  Graag

  Read more

 • Kerst met Testify! en Switch!

  Op zaterdag 10 december houden de gospelkoren Testify! uit Amersfoort en Switch! uit Huizen vanaf 20.00 uur een gezamenlijk kerstconcert in Amersfoort.

  Wees niet bang, er is goed nieuws: Jezus is geboren. God is als mens op aarde gekomen!
  Rond dit thema is een afwisselend programma samengesteld van Engelstalige en Nederlandse liederen. We zullen zowel nieuwe liederen laten horen als een aantal klassiekers nieuw leven inblazen. De begeleiding is in handen van de band van Testify! en de pianist van Switch! en de avond staat onder leiding van gezamenlijke dirigent Jolanda Brus. Beide gospelkoren zullen naast eigen repertoire ook enkele liederen samen ten gehore brengen.

  Kaarten kosten € 8,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar en zijn nog verkrijgbaar in de Nieuwe Kerk voor het concert.

  Samengevat:
  Wat: Kerst met Testify! en Switch!
  Wanneer: zaterdag 10 december vanaf 20.00 uur
  Waar: De Nieuwe Kerk, Leusderweg 110, 3813 KC in

  Read more

 • Promo Gospelkoor Testify!

  Graag stellen we gospelkoor Testify! nog eens aan je voor!

  Read more

 • Start van het nieuwe seizoen

  Op woensdag 24 augustus beginnen we weer met het nieuwe seizoen met gospelkoor Testify!
  Na een periode van vakantie mogen we weer samenkomen om te zingen, God groot te maken en te beginnen aan het nieuwe seizoen. Dit seizoen kunnen we direct al toewerken naar twee startdiensten waaraan we een steentje mogen bijdragen. Op zondag 4 september zingen we in de startdienst van de protestantse gemeente in Koudekerk aan de Rijn met als thema ‘Ik zal er zijn’. De week erna, op zondag 11 september mogen we meewerken aan de startdienst van het seizoen in de NGK Amersfoort-Noord met als thema ‘Get Connected’. Aansluitend hieraan werken we mee aan een zangworkshop ‘improvisatie bij samenzang’. Mooi om zo het seizoen te beginnen!

  Mocht je zin hebben om ook te komen zingen bij Testify of om eens te kijken of het wat voor je is, dan ben je van harte welkom om

  Read more

 • The Passion: welkom door Testify! en de Ark-band bij Amersfoort CS

  ThePassionTreinreizigers die donderdag 24 maart 2016 naar ‘The Passion’ komen luisteren in Amersfoort, worden bij aankomst muzikaal verwelkomd door gospelkoor Testify! en de band van de Evangelische Gemeente de Ark.

  Achter Station Amersfoort Centraal bij het Arcadis-gebouw staan Gospelkoor Testify! en de band van de Ark vanaf 14:00 uur klaar om mensen alvast in de stemming te brengen met muziek rondom het Paasverhaal. Op deze manier hopen we mensen te kunnen bereiken met mooie liederen over het wonder van Goede Vrijdag en Pasen!

  Het muzikale spektakel ‘The Passion’ vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Locatie voor de muzikale vertelling is het Eemplein, nabij de historische Koppelpoort. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen. Voor meer informatie, zie de website

  Read more

 • Testify! bedankt haar sponsoren

  Het Paasconcert van 19 maart aanstaande komt snel dichterbij. Op het concert kunt u horen hoe hard de koorleden en de band van gospelkoor Testify! en de band DeLuister hebben gewerkt om een mooie avond neer te zetten. Een dergelijk concert kost naast deze voorbereiding natuurlijk ook veel geld. De toegangsprijs dekt een groot deel van de kosten, maar niet alles. Daarom zijn we erg blij dat we verschillende sponsors gevonden hebben die ons helpen de kosten te dekken en zo het concert mogelijk te maken.

  Zo worden dit concert onder andere ondersteund door Meijerink Uitvaartzorg, een inventieve uitvaartondernemer uit Amersfoort en door Pajuk Optiek, een hippe groothandel in brilmode uit Leusden.
  Meijerink Uitvaartzorg is erop gericht ervoor te zorgen dat u alles krijgt wat u nodig hebt om gepast afscheid te nemen. Hierin kan bij elke familie de nadruk anders liggen; u kunt verwachten dat er wordt

  Read more

 • Kaartverkoop Paasconcert gestart!

  Paasconcert De kaartverkoop voor het concert van Testify! in samenwerking met de band DeLuister is gestart! Kaarten kosten € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (t/m 12 jaar). Kaarten voor het concert op 19 maart aanstaande kunnen besteld worden door een bestelformulier in te vullen op deze pagina. Uiteraard kunnen kaarten ook gekocht worden bij koorleden zelf.

  Tijdens het concert op 19 maart hopen we veel nieuwe liederen te laten horen rondom het Paasevangelie, ook zullen er weer enkele samenzangliederen zijn. Details over het concert vindt u hier.

  Graag tot ziens op 19 maart!

  Read more

 • Nieuwe pianist gevonden!

  Na een zoektocht van een paar maanden hebben we een pianist gevonden: Theo Ooms!

  Sinds het begin van het seizoen zaten we nog zonder vaste pianist om ons te begeleiden tijdens de repetities op woensdagavond en tijdens optredens. Hierdoor moest onder andere vaak onze dirigente Jolanda zowel dirigeren als spelen en was het lastig om toezeggingen te kunnen doen voor optredens in diensten en dergelijke. We zijn heel blij en dankbaar dat we weer een vaste (en heel goede!) pianist hebben en met een voltallige band mogen toewerken naar het concert en andere optredens!

  Read more

 • Martijn Duijst in actie voor OM

  IMG-Page-MartijnDuijstOp woensdag 13 januari hebben we voorlopig afscheid moeten nemen van ons koorlid Martijn Duijst. Het was om een geweldige reden, hij gaat namelijk 2 jaar aan boord van de Logos Hope van organisatie Operatie Mobilisatie!
  Het was bijzonder om afscheid van hem te nemen door hem met een zegen toe te zingen. Wij zullen Martijn de komende 2 jaar erg missen, omdat hij altijd tijdens het repeteren een leuk grapje of opmerking maakte. En natuurlijk ook omdat we een mannenstem moeten missen!

  Mocht je meer informatie willen over het werk van OM en/of Martijn willen ondersteunen, klik dan op deze link: Steun het werk van Martijn Duijst.

  Martijn, Gods zegen en veel succes gewenst!

  Read more

 • Paasconcert

  Op 19 maart aanstaande hoopt gospelkoor Testify! weer een concert te geven. Tijdens dit concert zullen we veel nieuwe liederen laten horen rondom het Paasevangelie en zal ook de band ‘DeLuister’ een deel van de avond verzorgen. Daarnaast kunt ook zelf (mee)zingen tijdens enkele samenzangliederen.

  Wanneer: 19 maart vanaf 20:00 uur
  Waar: De Inham, Hamseweg 40 in Hoogland
  Kosten kaarten: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (t/m 12 jaar)

  Kaarten kunt u bestellen bij koorleden of binnenkort via de kaartverkoop op deze website.

  Graag tot ziens op 19 maart!

  Read more

 • Pianist gezocht!

  Ons koor is dringend op zoek naar een pianist die ons koor tijdens de repetities op de woensdagavond en optredens muzikaal kan ondersteunen. Kun jij goed piano spelen, ben je muzikaal, hou je van gospelmuziek en koren, kom dan een keer vrijblijvend langs om te kijken of het wat voor je is. Je kunt reageren via Facebook of door een mailtje te sturen naar gospelkoortestify@gmail.com.

  Read more